Informatii Utile pagina 2

Informatii Utile pagina 2 - articole Crama Vinuri

Schimbarea compozitiei chimice a vinului in functie de varsta

Cum respira vinul Majoritatea vinurilor sunt vii, in sensul ca isi schimba compozitia chimica pe masura ce imbatraneste. Vinul absoarbe oxigen si, ca si celulele organismului uman, se oxideaza. La inceput, cand boabele de struguri se transforma in vin, emana dioxid de carbon. Respiratia vinului se refera la procesul prin care acesta este expus la aer. Uneori, vinul nou isi imbunatateste aroma

Vinurile de consum

Vinurile de consum in functie de calitatea lor, se grupeaza in: vinuri de consum curent (VCC) au concentratia alcoolica de 8-10% vol. alcool, se obtin din soiuri de mare productivitate, cultivate in areale specializate, in vii sau din struguri de masa, din acestea fac parte: - vinul de masa (VM), cu taria de 8,5-9,5% vol. alcool; - vinul de masa superior (VMS), cu taria de peste 9,5% vol.

Infiintarea, intretinerea si defrisarea plantatiilor viticole

Lista soiurilor de viţă-de-vie admise în cultură se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale pentru fiecare regiune viticolă, podgorie, centru viticol şi direcţie de producţie, pe baza propunerilor făcute de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, denumit în continuare O.N.V.V., împreună cu Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru

Crame de vinuri din Moldova

In Moldova, viticultura este pomenita inca de pe timpul dacilor si mai tarziu in Evul Mediu, in perioada de glorie in care Stefan cel Mare a domnit, infiintand totodata pe langa numarul mare de biserici si manastiri si celebrele vii si crame care s-au pastrat pana in ziua de astazi. Viile ocupa, in Moldova, o intindere de peste 90.000 hectare, ceea ce inseamna a treia parte din suprafata vitico

Crame de vinuri din Dobrogea

Dobrogea, cea atat de veche si cosmoplita, beneficiaza de terenuri excelente pentru viticultura. In Dobrogea, vita de vie poate fi cultivata oriunde. La fiecare pas, incotro te intorci, sunt locuri bune pentu vii. Relieful regiunii, format dintr-o succesiune de coline si terenuri plane, larg invalurat, nu ridica probleme pentu viticultura; lumina si caldura sunt peste tot din belsug; solul are

Pagina