Cu totii avem macar o vaga idee despre cum se face vinul, insa, cu toate ca il consumam in mod frecvent, putini dintre noi stim cum se degusta acesta si, mai ales, cum functioneaza mirosul in procesul degustarii vinului. Oricat de tentant ar fi sa ducem direct paharul spre gura, o degustare corecta incepe cu mirosirea vinului. Acest lucru nu f
Alegerea unui vin bun intr-o anumita circumstanta, mai ales dupa masa, este foarte importanta, mai ales la ocazii speciale, el desavarsind gustul mancarii. Vinul poate fi un acompaniament excelent pentru o masa delicioasa, asa ca e bine sa experimentezi, pana gasesti gustul potrivit. Si, ca sa te ajutam, ti-am pregatit un articol cu sfaturi despre alegerea vinului. De ce e vinul atat de im
Vinul a aparut acum mii de ani. De la Roma antica pana la America moderna aceasta bautura e fost degustata in intreaga lume. In ziele noastre oamenii cumpara vinul de la magazinul alimentar, fara sa se mai gandeasca cum a fost depozitat, ce contine si din ce struguri e facut. Vinurile se simt foarte bine daca sunt cazate la o temperatura de aproximativ 12 grade Celsius. Este foarte important ca a
Lumea vinurilor poate fi un loc complex si intimidant pentru neinitiati, dar nu iti face griji: exista cateva reguli pe care daca le respecti vei deveni din amator novice in tehnica de alegere a vinurilor. Exista oameni care stiu daca vinul sau sampania din fata lor e de calitate, si chiar si ce gust ar cam putea sa aiba, doar analizand sticla. Ceea ce unora le poate parea o sarlatanie, e in real
Ca si mancarurile, vinul are un caracter dinamic – inglobeaza o serie de ingrediente si arome care interactioneaza pentru a da un gust delicios alimentelor cu care este asociat. Cand vinul si mancarea se combina, dinamica fiecaruia se schimba. Rezultatul este ceva complet nou, succesul sau esecul acestuia depinzand de inspiratia noastra in a asocia cu inteligenta aceste doua surse de place